Mircea Lucescu a declarat joi seară, după înfrângerea cu AEK Larnaca din Europa League (Grupa B, scor 1-0), că s-a gândit la un moment dat să părăsească gruparea ucraineană, dar nu a făcut-o pentru că „cineva trebuie să fie alături de jucători şi să îi ajute în această perioadă dificilă”.

Mircea LucescuFoto: Ozan KOSE / AFP / Profimedia

Mircea Lucescu și jucătorii afectați de războiul din Ucraina: „Cineva trebuie să fie alături de ei”

Întrebat dacă s-a schimbat situaţia după ce, după meciul cu Dnipro-1 a spus că este posibil să părăsească echipa Dinamo Kiev, Lucescu a afirmat că cineva trebuie să fie alături de jucătorii afectați de războiul din Ucraina.

„Este o întrebare dificilă, situaţia este dură. La un moment dat chiar m-am gândit la asta. Dar cineva trebuie să fie cu jucătorii şi să îi ajute în această perioadă dificilă. Trebuie să ne concentrăm pe campionatul intern şi pe Europa League.

După cum am spus înainte de meci, nu avem un loc permanent în acest moment, nu jucăm acasă, călătorim zile întregi în condiţiile în care familiile jucătorilor sunt împrăştiate prin Europa. Jucătorii nu se pot concentra pe fotbal. Dar trebuie să trecem peste asta” - Mircea Lucescu.

În ceea ce priveşte partida cu Larnaca, Mircea Lucescu a declarat că echipa sa a avut un gol anulat pe nedrept.

„Am dominat, în special în repriza a doua, şi am făcut de fapt un joc bun. Ne-a lipsit ultima pasă. Greşelile noastre nu sunt legate de pricepere sau tactică, ci vin pe fond psihic. De aceea am început meciul prost şi am primit repede gol. Din nefericire golul nostru a fost anulat deşi, din câte am văzut, nu a fost ofsaid. Chiar şi VAR mai greşeşte” - Mircea Lucescu, citat de News.ro.

Dinamo Kiev a fost învinsă de AEK Larnaca, scor 1-0, într-un meci disputat la Cracovia, în grupa B a Europa League.

Europa League - Grupa B

Rennes vs Fenerbahce 2-2

Dinamo Kiev vs AEK Larnaca 0-1

Clasament:

1. Fenerbahce (4-3) 4

2. Rennes (4-3) 4

3. AEK Larnaca (2-2) 3

4. Dinamo Kiev (1-3) 0.