Meciul amical dintre reprezentativa U21 a României și selecționata similară a Olandei se va juca pe Cluj Arena, în data de 27 septembrie, de la ora 18:00, anunţă frf.ro. Inițial, partida trebuia să aibă loc pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din același oraș.

Echipa nationala de fotbal Under 21 a RomanieiFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gazonul de pe stadionul CFR-ului va fi înlocuit

Decizia a fost luată în urma solicitării clubului CFR Cluj de a proteja suprafaţa de joc şi de a permite desfăşurarea întregului proces de tratare a gazonului. Cristi Balaj, președintele campioanei, a vorbit despre această problemă.

„Am avut o surpriză neplăcută la întoarcerea din Kosovo, am rămas stupefiat când am văzut cum arăta gazonul la întoarcerea în țară. În 5 zile s-a degradat incredibil. Am chemat specialiști și au spus că e o boală și o combinație de factori climatici și astfel această boală s-a răspândit galopant pe o mare parte din teren, aproape pe toată suprafața.

S-au efectuat toate tratamentele spuse de specialiști, am încercat să obținem maximum, oamenii au stat la stadion de dimineața până seara, iar cei de la UEFA au fost informați. Am văzut că Mirel Rădoi a fost dezamăgit la meciul cu Craiova, într-adevăr, dar nu poți să te lupți cu astfel de evenimente care nu pot fi controlate, chestiuni meteo.

Mai avem și Europeanul de tineret găzduit de noi, iar pauza competițională e singura portiță să schimbăm gazonul. UEFA ne-a permis, sper sa avem și sprijinul FRF, atunci când vom găzdui Campionatul European. De luni vom face tot ce depinde de noi să înlocuim gazonul” - Cristi Balaj la Digi Sport.

Naţionala U21 a României, pregătită de Emil Săndoi, va mai disputa un joc de pregătire tot pe Cluj Arena, cu Spania, pe 23 septembrie, ora 18:00.

Biletele deja achiziţionate la partida cu Ţările de Jos vor fi relocate în categoria echivalentă pe Cluj Arena.