Manchester City a avut parte de un meci foarte dificil cu Borussia Dortmund, dar a reușit să obțină victoria în Grupa G din Champions League, scor 2-1, grație reușitei lui Erling Haaland, atacant transferat în această vară chiar de la formația din Germania.

Erling Haaland, executie spectaculoasa impotriva Borussiei DortmundFoto: Darren Staples / Zuma Press / Profimedia

Borussia a deschis scorul prin Bellingham ('56), dar echipa lui Pep Guardiola s-a impus după ce a marcat prin Stones ('80) și Haaland ('84, cu o execuție acrobatică).

Atacantul norvegian a explicat și cum a reușit să înscrie împotriva fostei sale echipe: „Bănuiesc că am picioare foarte lungi, așa am ajuns la minge”.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Manchester City și Borussia Dortmund.

Pep Guardiola, antrenorul echipei Manchester City, a afirmat că Erling Haaland i-a amintit de Johan Cruyff și de Zlatan Ibrahimovic.

„Cei care mă cunosc, știu influența pe care Johan Cruyff a avut-o asupra vieții mele, ca persoană, ca educator, antrenor, mentor, ca tot. Cu mulți ani în urmă a marcat un gol incredibil împotriva lui Atletico Madrid. Când Haaland a marcat, m-am gândit la Cruyff, la golul lui. A fost cam la fel. Un gol foarte bun. Centrarea lui Cancelo a fost excepțională.

Mi-am amintit de dragul meu prieten Ibrahimovic, care are capacitatea de a ridica piciorul până la nivelul bării. La fel și Erling. Este elastic, flexibil și are capacitatea de a contacta mingea la orice înălțime și de a o trimite în plasă” - Pep Guardiola, la conferința de presă.

Champions League, Grupa G

FC Copenhaga - FC Sevilla 0-0

Manchester City - Borussia Dortmund 2-1

Clasament:

1. Manchester City (6-1) 6

2. Borussia Dortmund (4-2) 3

3. FC Copenhaga (0-3) 1

4. FC Sevilla (0-4) 1.