Chelsea a anunțat la 7 septembrie pe site-ul oficial despărțirea de Thomas Tuchel, iar locul acestuia pe banca tehnică a fost deja luat de Graham Potter. Todd Boehly, patronul american al grupării londoneze, a explicat cum a ajuns la această decizie surprinzătoare.

Thomas TuchelFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nepotrivire de caracter - Todd Boehly explică de ce Thomas Tuchel a fost dat afară de la Chelsea

Boehly a afirmat că nu rezultatele slabe din ultima perioadă (inclusiv o înfrângere în fața celor de la Dinamo Zagreb, în grupele Champions League) au dus la demiterea germanului, ci lipsa unei viziuni comune în privința viitorului clubului.

„Când preiei orice afacere, trebuie să te asiguri că ești aliniat din toate punctele de vedere cu oamenii din afacerea respectivă. Tuchel este, evident, extrem de talentat și, evident, cineva care a avut un mare succes cu Chelsea.

Viziunea noastră pentru club a fost să găsim un manager care să-și dorească foarte mult să colaboreze cu noi. Sunt o mulțime de ziduri de dărâmat la Chelsea. Înainte, prima echipă și academia nu prea împărtășeau date, nu împărtășeau informații despre locul de unde veneau jucătorii de top. Scopul nostru este să aducem clubul împreună; toate acestea trebuie să fie o mașină bine unsă.

Realitatea deciziei noastre a fost că nu eram siguri că Thomas a văzut lucrurile la fel cum le-am văzut noi. Nimeni nu are dreptate sau greșește automat, dar pur și simplu nu aveam o viziune comună pentru viitor. Nu a fost vorba despre eșecul de la Zagreb, ci despre lipsa viziunii comune despre cum am vrut să arate Chelsea” - Todd Boehly la o conferință de presă susținută în SUA, potrivit Daily Mail.

Chelsea a anunţat că noul antrenor principal al echipei este Graham Potter, fostul tehnician al lui Brighton.

Antrenorul Thomas Tuchel, dat afară de Chelsea Londra

Chelsea a debutat cu stângul în Liga Campionilor, fosta campioană a Europei fiind învinsă, scor 1-0, de Dinamo la Zagreb. Înfrângerea l-a costat postul de antrenor pe Tuchel, germanul fiind îndepărtat de la echipă.

Tuchel a venit la Chelsea în ianuarie 2021, iar la capătul sezonului avea să aducă trofeul Ligii Campionilor în vitrina grupării londoneze (1-0 în finala cu Manchester City).

De asemenea, Chelsea a mai cucerit în acel an Supercupa Europei și Mondialul Cluburilor.

Îndepărtarea lui Tuchel vine fix după ce antrenorul a bifat meciul cu numărul 100 pe banca lui Chelsea. În mandatul său, londonezii au câștigat de 60 de ori, au remizat în 24 de rânduri și au pierdut 16 partide.

După șase etape disputate, Chelsea ocupă locul 6 în Premier League, cu 10 puncte acumulate (la 5 în urma liderului Arsenal).​

Thomas Tuchel, devastat după demiterea de la Chelsea - Mesajul emoționant al antrenorului