Meciul dintre Dinamo și CSA Steaua a început cu o întârziere de aproximativ șapte minute, din cauza materialelor pirotehnice aruncate de suporteri, iar „războiul” a continuat la pauză, ultrașii luptându-se cu forțele de ordine.

Jandarmii, loviti de ultrasi cu scaune si extinctoare la pauza meciului dintre Dinamo și SteauaFoto: Captura YouTube

Problemele au început încă dinaintea partidei, când ultrașii celor două echipe au transformat tribunele într-un adevărat câmp de luptă.

La pauza partidei de pe Arena Națională, în imaginile din sectorul dedicat steliștilor, ultrașii pot fi văzuți în timp ce aruncau cu extinctoare, scaune și garduri în jandarmi (care au fost nevoiți să folosească gazele lacrimogene pentru a calma spiritele).

Sancțiunile aplicate de Jandarmerie după meciul dintre Dinamo și Steaua

După meci, Jandarmeria Română a emis un comunicat în care a precizat ce sancțiuni au fost aplicate după incidentele de la meciul dintre Dinamo și Steaua (Liga 2, etapa a șasea).

„În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 86.750 lei, după cum urmează:

  • 12 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare;

  • 9 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare;

  • Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru șase fapte de natură penală, cinci dintre acestea prevăzute de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare și una prevăzută de Codul Penal - Ultraj.

În același context, în pauza meciului, jandarmii au intervenit pentru dispersarea grupurilor rivale de suporteri care au creat stări conflictuale, au provocat acte de dezordine și au încercat să migreze în sectoare de stadion destinate galeriei adverse, cu scopul de a iniția confruntări violente. În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul normativ în vigoare”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Dinamo, învinsă de CSA Steaua pe Arena Națională

Dinamo București a suferit a patra înfrângere în acest sezon de Liga 2: în etapa a șasea, echipa pregătită de Ovidiu Burcă a pierdut împotriva formației CSA Steaua, scor 2-1, pe Arena Națională.

Dinamo a deschis scorul prin Ghezali ('41); dar Steaua s-a impus prin golurile marcate de Pacionel ('44) și Chipirliu ('50).

În urma acestui succes, trupa lui Daniel Oprița a acumulat 13 puncte și a urcat pe prima poziție în clasament (golaveraj 10-8). De cealaltă parte, Dinamo ocupă locul 12 (6 puncte, golaveraj 6-10).