După două sezoane petrecute la Barcelona, Antoine Griezmann a revenit la Atletico Madrid în toamna lui 2021 sub formă de împrumut. Trupa lui Diego Simeone vrea însă să-l folosească cât mai puțin în stagiunea actuală pe francez pentru a evita să plătească o sumă mare catalanilor, conform unei clauze stipulate în contract.

Antoine GriezmannFoto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Atletico Madrid îl utilizează foarte puțin pe Antoine Griezmann pentru a evita plata unei sume mari către Barcelona

Atunci când Barcelona și Atletico s-au înțeles pentru împrumutul lui Griezmann pe Wanda Metropolitano, cele două părți au convenit că dacă francezul va juca mai mult de 50% în partidele formaţiei lui Simeone în care este și disponibil, clubul din capitala Spaniei va trebui să plătească 40 de milioane de euro.

În sezonul trecut, francezul a evoluat în 80% din minutele în care a putut fi introdus pe teren pentru Atletico.

Conform Marca, clubul madrilen consideră că în contract se înțelege că este vorba de 50% din totalul minutelor în care jucătorul este disponibil în ambele sezoane.

Prin urmare, Diego Simeone îl trimite pe Griezmann pe teren în acest sezon doar după minutul 60, deși jucătorul arată o formă bună.

Barcelona vrea să dea în judecată Atletico Madrid în cazul clauzei din contractul lui Antoine Griezmann

Ca urmare a comportamentului clubului madrilen, conducătorii Barcelonei iau în considerare să dea în judecată Atletico Madrid, care l-a folosit pe Griezmann mai mult de 50% din totalul minutelor în care a fost disponibil în sezonul trecut.

Nu este exclus ca cele două cluburi să se înțeleagă amiabil pentru o sumă mai mică.

Antoine Griezmann a evoluat pentru Atletico Madrid în acest sezon de cinci ori, dar niciodată nu a petrecut pe teren mai mult de 30 de minute. Francezul a înscris și trei goluri pentru madrileni în aceste partide.