Sinisa Mihajlovic a fost demis din funcția de antrenor al echipei Bologna, a anunţat marţi gruparea din Serie A, după trei ani şi jumătate de colaborare, perioadă în care sârbul a fost şi spitalizat (fiind bolnav de leucemie).

Sinisa MihajlovicFoto: Maurizio Borsari / AFLO / Profimedia

Mihajlovic s-a întâlnit la domiciliul său din Roma cu trei oficiali din conducerea grupării rossoblu, iar discuţia a fost finalizată după câteva ore cu demiterea lui Mihajlovic.

Preşedintele clubului Bologna, Joey Saputo a publicat un comnicat pe site-ul oficial al grupării.

„A fost cea mai dificilă decizie pe care am luat-o de când sunt preşedintele Bologna. În ultimii ani am trăit împreună cu Sinisa momente frumoase şi dureroase care au cimentat o relaţie nu doar profesională, ci mai presus de toate umană.

Mihajlovic a înfruntat boala cu curaj şi hotărâre din ziua în care a vrut să-şi facă publică starea de sănătate, într-o conferinţă de presă emoţionantă. De atunci, în ciuda internărilor şi a efectelor grele ale tratamentelor la care a fost supus, a rămas mereu aproape de echipă, depunând toate eforturile pentru a fi în contact cu jucătorii.

Acum, din păcate, a venit timpul pentru o schimbare a conducerii tehnice: o decizie dureroasă pe care a trebuit să o luăm pentru binele echipei şi al clubului. Dar chiar dacă Sinisa Mihajlovic nu va mai fi de astăzi antrenorul lui Bologna, acest club şi toţi oamenii care lucrează aici îi vor fi mereu alături până la recuperarea completă şi totală şi în restul carierei”, a declarat Saputo.

Sinisa Mihajlovic a fost numit antrenor al echipei Bologna în 28 ianuarie 2019, iar contractul său urma să expire în luna iunie a anului 2023.

Bologna are doar trei puncte după primele cinci etape din Serie A şi ocupă locul 16, fără victorie în această ediţie de campionat.

În locul lui Mihajlovic, antrenor interimar a fost numit tehnicianul de la Primavera, Luca Vigiani, scrie News.ro.