​Campionatul Mondial de Fotbal din acest an va debuta pe 20 noiembrie, iar fanii din întreaga lume care vor participa la eveniment se întreabă în ce condiții vor avea voie să consume alcool în Qatar (este cunoscut faptul că în acest stat este interzis consumul de alcool în locuri publice).

CM 2022 Qatar - Stadion din DohaFoto: Paul Grover / Shutterstock Editorial / Profimedia

CM Qatar 2022 - Berea va putea fi consumată înainte și imediat după meciuri

Standuri care vor comercializa bere vor fi deschise în jurul stadioanelor chiar înainte şi imediat după meciurile de la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, potrivit unei surse confirmate parţial de FIFA, chiar dacă vânzarea de alcool va rămâne strict reglementată, informează AFP.

Consumul de alcool, strict interzis pe durata meciurilor în interiorul stadioanelor din Qatar

În schimb, nu va fi posibil consumul de alcool în timpul meciurilor, în interiorul stadioanelor.

Această decizie vine după luni de discuţii delicate cu autorităţile micului emirat musulman din Golful Persic, unde este interzis consumul de alcool în locuri publice.

Acesta este un subiect sensibil pentru FIFA, deoarece producătorul de bere Budweiser este un sponsor important de trei decenii, în timp ce fanii din întreaga lume se întreabă, de asemenea, la ce să se aştepte la turneul care va avea loc între 20 noiembrie şi 18 decembrie 2022.

Standurile cu bere, închise cu 30 de minute înainte de startul partidelor

O sursă bine informată a clarificat că standurile care vor vinde bere vor fi disponibile în zonele din jurul stadioanelor atunci când porţile se deschid pentru un meci şi se vor închide cu 30 de minute înainte de începerea fiecărei partidei.

Standurile se vor redeschide pentru o scurtă perioadă după meci, potrivit aceleiaşi surse.

FIFA nu a confirmat un astfel de orar, dar un purtător de cuvânt a explicat pentru AFP că organismul s-a angajat să „răspundă nevoilor celor care doresc să savureze o băutură alcoolică respectând în acelaşi timp cultura locală”.

Potrivit oficialului FIFA, „deţinătorii de bilete" vor avea acces la bere „în perimetrul stadionului, înaintea loviturii de start şi după fluierul final”.

Qatarul se aşteaptă la peste un milion de vizitatori în timpul Cupei Mondiale pe teritoriul său. Statul gazdă al CM are mai puţin de 3 milioane de locuitori, transmite Agerpres.