Antrenorul Alexandru Pelici este noul selecționer al selecționatei Under-19 de fotbal a României, informează frf.ro.

Alexandru PeliciFoto: frf.ro

În vârstă de 48 de ani, Pelici va conduce reprezentativa juniorilor născuți începând cu 1 ianuarie 2004 în campania de calificare pentru Campionatul European 2023.

Alexandru Pelici, ultima oară pe banca lui CS Mioveni, cu care a obţinut promovarea în prima ligă, şi-a început cariera de antrenor în 2003, la Unirea Alba Iulia. Are în palmares încă două promovări, cu Voinţa Sibiu şi Hermannstadt, cu cei din urmă disputând chiar o finală de Cupa României, în 2018, când echipa evolua în Liga 2!

„Este o onoare pentru mine să reprezint echipa naţională a României în acest nou rol de selecţioner Under 19. Este o provocare pentru mine, mai ales că urmează în scurt timp primele meciuri de calificare, dar mă voi folosi de toată experienţa mea pentru a crea un grup unit alături de care să obţinem rezultatele pe care ni le dorim”, a declarat Pelici.

Naţionala U19 a României va evolua în această lună în grupa de calificare la EURO 2023 alături de Letonia, Lituania şi Austria. Se califică mai departe la Turul de Elită primele două clasate împreună cu echipa de pe locul 3 din cele 13 grupe cu cele mai bune rezultate înregistrate în faţa primelor două clasate.

La turneul final din Malta, din 2023, se vor califica doar 7 reprezentative alături de ţara gazdă.

Iată programul meciurilor de calificare din această lună:

Letonia – România / miercuri, 21 septembrie, ora 20:00

România – Lituania / sâmbătă, 24 septembrie, ora 20:00

România – Austria / marţi, 27 septembrie, ora 18:00.