Antrenorul Xavi Hernandez a anunțat că Jules Kounde, fundaș francez care nu a prins niciun minut într-un meci oficial cu FC Barcelona, va putea juca duminică împotriva lui Real Valladolid, pe Camp Nou, în etapa a treia din La Liga, scrie AFP.

Jules KoundeFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sosit la sfârşitul lui iulie, internaţionalul francez (23 de ani, 11 selecţii) nu a putut fi înscris pentru primele două etape de campionat din cauza problemelor economice ale Barcei: gruparea catalană va depăşi plafonul salarial stabilit de Liga spaniolă de fotbal dacă îi va înscrie pe toţi jucătorii veniţi în această vară.

„Suntem convinşi că Jules va putea juca mâine. Va fi înscris. Nu vom falsifica niciodată competiţia. Barca nu a făcut şi nu va face niciodată aşa ceva. Devine foarte complicat să înscrii nişte jucători. Suntem optimişti pentru mâine, e doar o problemă de cifre, care trebuie să se încadreze în fair play-ul financiar” - Xavi Hernandez, într-o conferinţă de presă.

Xavi a vorbit şi despre grupa în care echipa sa a fost repartizată în Champions League, alături de Bayern Munchen, Inter Milano şi Viktoria Plzen.

„Vom încerca să-i învingem pe toţi. Am nimerit într-o grupă foarte grea, poate cea mai grea din ultimii douăzeci de ani. Obiectivul este să trecem de faza grupelor, însă va fi o provocare foarte mare” - Xavi Hernandez, citat de Agerpres.

FC Barcelona a acumulat 4 puncte în primele două etape din LaLiga (ocupă locul 5): 0-0 vs Rayo Vallecano și 4-1 vs Real Sociedad.