Karim Benzema, atacantul francez al echipei Real Madrid, a primit premiul UEFA pentru Jucătorul Anului, joi, în cadrul ceremoniei de la Istanbul care a fost prilejuită de tragerea la sorţi a grupelor Champions League.

Karim BenzemaFoto: Oscar J Barroso/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pentru acest premiu mai erau nominalizaţi Thibaut Courtois şi Kevin de Bruyne.

Benzema a fost ales jucătorul sezonului 2021/2022 în Champions League. El a câştigat competiția cu Real Madrid pentru a cincea oară. În 2022, Benzema a câştigat şi campionatul Spaniei, Supercupa Spaniei şi Supercupa Europei, scrie News.ro.

Jucătoarea anului a fost aleasă Alexia Putellas. Mai erau nominalizate Beth Mead şi Lena Oberdorf.

Alexia Putellas, de la FC Barcelona, este deţinătoarea Balonului de Aur european 2021 şi a fost desemnată în acelaşi an drept cea mai bună jucătoare europeană de către UEFA. Putellas s-a accidentat însă grav în timpul Europenelor feminine, în iulie 2022, şi va lipsi de pe gazon cel puţin 11 luni.

Antrenorul anului în fotbalul masculin a fost ales Carlo Ancelotti (Real Madrid). Italianul a revenit la Real Madrid vara trecută şi a câştigat în acest an campionatul Spaniei. În plus, el a devenit primul antrenor de patru ori câştigător al Ligii Campionilor.

Mai erau nominalizaţi pentru trofeul de antrenorul anului Josep Guardiola (Manchester City) şi Jurgen Klopp (Liverpool).

Antrenorul anului în fotbalul feminin a fost aleasă Sarina Wiegman. Ea a adus naţionalei feminine a Angliei titlul european, cucerit în luna iulie a acestui an, într-o finală cu Germania.

Fostul tehnician Arrigo Sacchi a primit Premiul Preşedintelui UEFA. „Arrigo Sacchi a fost un vizionar ca antrenor. Nu s-a temut niciodată. Am un mare respect pentru domnul Sacchi”, a spus şeful UEFA, Aleksander Ceferin.