CS Mioveni a anunțat miercuri că a ajuns la un acord cu Flavius Stoican pentru preluarea postului de antrenor principal al echipei aflate pe ultimul loc în Superliga (fosta Liga 1).

Flavius StoicanFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Flavius Stoican va încerca să salveze CS Mioveni de la retrogradare

Flavius Stoican l-a înlocuit la Mioveni pe Alexandru Pelici, care s-a despărţit pe cale amiabilă de club după ce argeşenii au câştigat un singur punct în primele şase etape.

În vârstă de 45 de ani, Stoican a semnat un contract valabil pe un an, iar obiectivul său este „menţinerea în Superligă”.

„Îi urăm bun venit şi succes lui Flavius Stoican! Obiectivul este salvarea de la retrogradare. Sper ca această mutare să fie benefică echipei şi încă de la la meciul următor sper să se vadă şi în clasament. Asta înseamnă să luăm punct sau puncte la Ploieşti” - Dumitru Olteanu, preşedintele Consiliului Director al CS Mioveni.

Flavius Stoican va lucra cu un staff compus din Bobi Vedeş (antrenor secund), Emilian Dolha (antrenor cu portarii) şi Vlad Ţăran (preparator fizic).

Potrivit site-ului oficial al grupării argeșene, Stoican este un fost jucător „emblematic” pentru fotbalul românesc, care a strâns 19 prezenţe la echipa naţională. A evoluat la Drobeta-Turnu Severin, Universitatea Craiova, Dinamo, Şahtior Doneţk, Metalist Harkov şi din nou la Dinamo.

Ca antrenor a pregătit până acum echipe ca Minerul Mehedinţi, CSM Reşiţa, Dinamo II, Chindia, CS Mioveni, Dinamo, FC Voluntari, Zimbrul Chişinău, Pandurii Tg Jiu, Poli Iaşi, Petrolul Ploieşti, Viitorul Pandurii, FC U Craiova, Dinamo.

Stoican a mai fost principal la CS Mioveni în 2013. A fost atunci numit după revenirea echipei în liga secundă.

Noul antrenor va conduce miercuri primul său antrenament la echipă. Debutul său oficial va avea loc sâmbătă, în deplasare, cu Petrolul Ploieşti, în etapa a şaptea a Superligii.