Mircea Lucescu a reușit să o țină pe linia de plutire pe Dinamo Kiev și a ajuns până în play-off-ul Champions League. După ce a pierdut prima manșă a dublei cu Benfica Lisabona, antrenorul român a vorbit despre dificultățile prin care trec jucătorii săi, care se gândesc tot timpul la războiul din Ucraina.

Mircea LucescuFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Antrenorul a părăsit Ucraina la începutul războiului, împreună cu jucătorii de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk și familiile acestora.

„Il Luce” a afirmat că jucătorii nu ar fi reușit să reziste pe front, în cazul în care ar fi fost obligați să se înroleze în armată.

„Eu și doi prieteni de-ai mei am făcut tot ce am putut pentru a scoate jucătorii din Ucraina. Dacă ar fi trebuit să meargă la război, ar fi murit în prima zi.

Scopul lor este să redea acestei țări imaginea unui stat care continuă să trăiască prin intermediul sportului. Eu am fost unul dintre cei care au dat o mână de ajutor, alături de Federația Română de Fotbal și președintele UEFA, Ceferin.

Am fost alături de jucătorii de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk. Fotbalul îi face să nu se mai gândească la ce se întâmplă (n.r. în Ucraina), iar când văd fețe triste, simt că trebuie să-i înveselesc. Singurul lucru care îi poate înveseli cu adevărat este reprezentat de rezultatele pozitive din meciuri. Așa merg mai departe” - Mircea Lucescu, citat de sport.ua, potrivit AS.ro.

Dinamo Kiev va juca probabil în grupele Europa League

Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, a fost învinsă cu 2-0 de Benfica Lisabona, miercuri, în prima manșă a play-off-ului Champions League.

În meciul disputat la Lodz, Polonia (echipa din Ucraina a fost considerată gazdă), Benfica a punctat prin Gilberto ('9) și Goncalo Ramos ('37).

Returul se va jua marți, 23 august, pe Estadio da Luz din Lisabona.

Învingătoarea va merge în grupele Champions League, iar pierzătoarea va evolua în grupele Europa League.