​Un penalty din meciul de weekendul trecut a scos din nou la iveală controversele dintre superstaruri și se pare că relația tensionată este pe cale să strice atmosfera din vestiarul lui PSG încă de la începutul sezonului.

Neymar și Mbappé in timpul unui meciFoto: Liewig Christian / Abaca Press / Profimedia Images

Mbappé i-a refuzat pe Real Madrid, preferând să semneze o prelungire de contract cu PSG, dar bucuria de la club s-a evaporat destul de repede. Surse spun că atacantul francez nu este mulțumit că influența lui în spatele ușilor închise nu a sporit cum spera. El simte că Neymar câștigă influență în rândul coechipierilor, inclusiv Lionel Messi și Sergio Ramos, și că nu se bucură de statutul care i-a fost promis de conducerea clubului.

La PSG bântuie criza în primul sezon în care antrenorul Christophe Gaultier este la cârmă, jucătorii distanțându-se unii de alții în loc să strângă rândurile sub imboldul de a aduce coroana Ligii Campionilor în capitală.

De ce este supărat Mbappé?

El este deranjat de rolul său minor în ierarhia din vestiar, în comparație cu ceeea ce crede că ar merita. Este frustrat că Neymar, cu un debut sclipitor de campanie, își sporește influența.

Brazilianul părea hotărât să părăsească Parc des Princes, dar în cele din urmă a declarat sus și tare că rămâne și este hotărât să-și ridice nivelul. Iar în primele două meciuri din Ligue 1, Neymar a înscris trei goluri și a oferit trei pase decisive, iar eforturile lui la antrenamente au atras admirația colegilor.

Mbappé îl privise pe Neymar ca pe cel mai apropiat aliat, dar se pare că lucrurile s-au schimbat.

Un comportament discutabil cu Montpellier

Într-un meci câștigat confortabil cu 5-2, două incidente au atras atenția.

Mbappé s-a certat cu Neymar pentru un penalty, după ce ratase unul, iar apoi a părut că abandonează un contraatac după ce nu a primit o pasă.

Înaintea startului sezonului, Gaultier stabilise ordinea pentru executarea penaltyurilor: Mbappé este #1, iar Neymar #2 în cazul că francezul nu mai este pe teren sau chiar el a fost cel faultat. Brazilianul nu a fost mulțumit, dar în cele din urmă a acceptat și schema a funcționat în presezon.

Dar în meciul amintit Mbappé a ratat o lovitură de pedeapsă. După 20 de minute, un henț în careul lui Montpellier a provocat alt penalty. Neymar a luat mingea în ciuda intervenției lui Mbappé, a tras și a înscris. Francezul a părut supărat tot restul timpului, deși a marcat și echipa a jucat excelent.

Este o problemă veche la PSG, după sosirea lui Neymar de la Barcelona acum cinci ani. În sezonul 2017-18, primul „Penaltygate” dintre Neymar și Edinson Cavani a poluat vestiarul; problemă mică, dar care nu s-a stins și nici n-a fost rezolvată de Unai Emery, antrenorul de atunci.

De această dată, lucrurile sunt diferite. Noul director sportiv Luis Campos a intervenit autoritar după meci, reamintind jucătorilor că trebuie să respecte regulile stabilite de antrenor. El i-a reproșat brazilianului că discută subiecte ale echipei pe rețelele sociale, în loc să le ridice în vestiar.

Campos îl cunoaște pe Mbappé de când acesta avea 14 ani și au o relație solidă. Când Gaultier a spus după meci că nu s-a greșit când Neymar a a executat al doilea penalty după ce Mbappé îl ratase pe primul, el știa că rolul de „polițist rău” va fi jucat de Campos.

Amândoi jucătorii au declarat că incidentul a fost uitat și nu e nimic între ei. Dar într-un vestiar plin de vedete, cei doi mari trebuie să mențină armonia pentru ca PSG să aibă un sezon de succes. Gaultier și Campos vor trebui să găsească modul de a-i aduce pe această cale.

Duminică vor începe amândoi partida la Lille și le vor fi disecate fiecare mișcare, reacție și vorbă.

Surse: Goal.com, ESPN