Florin Bratu a părăsit luni banca tehnică a naționalei de fotbal Under 21 a României, dar FRF a găsit rapid un înlocuitor și acesta a fost prezentat oficial marți.

Romania U21Foto: frf.ro

Emil Săndoi, noul selecționer al reprezentativei U21 a României

Emil Săndoi a fost numit la conducerea tehnică a selecționatei U21 a României, acesta luându-i locul lui Florin Bratu.

Antrenorul se gândește deja la primele meciuri: amicalele cu Spania și Olanda.

„Va fi o muncă dificilă, pentru că chiar dacă iniţial ne gândim că un turneu final este peste un an de zile, aproape, acţiunile pe care le vom avea sunt foatre puţine la număr, vor fi doar trei întreruperi cu câte două jocuri amicale.

E o responsabilitate foarte mare pentru mine. Zilele următoare aş vrea să-l sun pe Florin Bratu. El cred că este în măsură să-mi explice o stare de fapt, nu neapărat să-mi dea nişte sfaturi. Începem cu două amicale foarte puternice, cu Spania şi Olanda. Mi-aş fi dorit ca aceste jocuri să nu fie 1 şi 2, să fie 3 şi 4. Până la urmă asta este situaţia.

O să monitorizăm în perioada următoare toţi jucătorii, o să rămânem în contact permanent cu antrenorii de la cluburi, pentru că ne dorim cu toţi o creştere a jucătorilor şi a fotbalului românesc” - Emil Săndoi, noul selecționer al reprezentativei U21 a României.

Daniel Pancu, noul selecționer al României U20: „Șeful meu este Emil Săndoi”

Pe banca tehnică a reprezentativei U20, Daniel Pancu îi ia locul lui Bogdan Lobonț, după ce contractul fostului portar a expirat luna trecută și nu a mai fost prelungit.

Noul selecționer a afirmat că îşi doreşte să promoveze cât mai mulţi jucători la selecţionata U21.

„Sper să nu le înşel aşteptările şi încrederea celor de la FRF. E o postură care mă onorează şi mă responsabilizează. 'Şeful meu' este Emil, după care urmează antrenorul de la U19, eu voi fi nevoit să mă descurc, să le transmit jucătorilor acea stare care cred eu că în unele momente lipseşte şi îmi doresc ca la sfârşitul acestui mandat să promovez cât mai mulţi jucători la naţionala superioară, adică la U21. Am stat mult timp pe bară. Este vina mea, am avut oferte. Am învăţat mult din perioada asta în care am stat acasă” - Daniel Pancu, selecționer U20.

Mihai Stoichiță și obiectivul naționalei de tineret - Calificarea în semifinalele Campionatului European 2023

„Sunt doi antrenori valoroşi, care şi-au demonstrat capacitatea de a gestiona o astfel de situaţie. Amândoi au CV-uri impresionante. Vreau să le mulţumesc lui Florin Bratu şi lui Bogdan Lobonţ pentru activitatea pe care au avut-o la federaţie şi să le urez succes.

Nu e vorba de nicio nemulţumire în privinţa activităţii lui Bratu. Toată activitatea lor este de fapt activitatea de creştere a unor individualităţi care să dea randament la echipa mare.

Daniel îşi încheie activitatea de antrenor U20 în luna martie, după care se va alipi stafului lui Emil Săndoi. Dreptul de renegociere este parcă după Campionatul European. Obiectivul concret este o calificare în semifinale la Campionatul European de tineret” - Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.