Florin Bratu nu mai este selecționerul naționalei de fotbal Under 21 a României, după cum anunță Federația Română de Fotbal pe siteul său oficial.

Florin BratuFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Florin Bratu, fără meci oficial în postura de selecționer al României U21

Cele două părți au convenit, de comun acord, să înceteze colaborarea. Decizia este una care vine după ce Florin Bratu nu a apucat să bifeze nici măcar un meci oficial în calitate de selecționer al României.

În vârstă de 42 de ani, Bratu a fost instalat în funcție în luna august a lui 2021, iar de la acel moment a adunat 8 meciuri de pregătire (două victorii, două egaluri și patru înfrângeri).

Reacția lui Florin Bratu după despărțirea de naționala U21 a României

„Sunt fericit pentru că am avut onoarea de a reprezenta din nou România. Este foarte greu de reprodus în cuvinte emoţia şi energia pe care o ai atunci când ţi se cântă imnul României.

Am avut parte de un drum şi o experienţă frumoase, cu care mă voi mândri mereu. Le mulţumesc jucătorilor pentru cum au răspuns prezent la convocări şi pentru modul în care am lucrat împreună.

Avem o generaţie extraordinară, cu foarte mult potenţial, şi care cred că ne va reprezenta cu succes la turneul final. Mulţumesc suporterilor, ei sunt motorul cel mai important al echipelor naţionale şi mă bucur că le-am simţit căldura şi încurajările la fiecare partidă.

Nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc staff-ului pentru colaborare şi pentru energia pe care a pus-o la dispoziţia echipei naţionale” - Florin Bratu.

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a precizat că va înainta o propunere președintelui Răzvan Burleanu. Acest lucru va avea loc după consultările din cadrul Comisiei Tehnice.