Ionuț Radu a gafat din nou după greșeala făcută în sezonul trecut din Serie A, atunci când evolua la Inter Milano. Aflat în poarta lui Cremonese, românul a greșit decisiv, iar echipa sa a fost învinsă, scor 2-3, de Fiorentina, în prima etapă a campionatului italian.

Ionut RaduFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Deși a avut o evoluție bună și câteva parade notabile, Ionuț Radu a căzut cu tot cu minge în proprie poartă la un șut-centrare al unui jucător al Fiorentinei în al cincilea minut al prelungirilor.

Scorul era 2-2, iar greșeala a fost decisivă pentru Cremonese, care a pierdut.

Ionuț Radu, nota 4 de la Gazzetta dello Sport după gafa din poarta lui Cremonese la meciul contra Fiorentinei

Italienii de la Gazzetta dello Sport au notat că portarul a avut intervenții bune, dar în final a înscris în proprie poartă, iar aceștia i-au dat nota 4, cea mai mică a meciului.

„Două intervenții bune, unele ieșiri nepotrivite. Apoi crimă: înscrie în propria poartă” - Gazzetta dello Sport.

Antrenorul lui Cremonese îl apără pe Ionuț Radu după gafa făcută

Massimiliano Alvini l-a apărat pe Ionuț Radu, susținând că a primit „o etichetă nemeritată”.

„I-am spus lui Ionuț Radu să țină capul sus. Greșeala aia nu există.

Sunt foarte mulțumit de prestația lui. Este un mare portar căruia i s-a dat o etichetă pe care nu o merită (n.r. aceea de portar care gafează)" - Massimiliano Alvini, conform Tuttomercatoweb.

Sezonul trecut, Ionuț Radu a dat pe lângă minge (pe când apăra la Inter), iar Bologna a profitat și s-a impus, reducând drastic șansele echipei portarului român de a câștiga campionatul, cucerit în final de rivala AC Milan.

Rezumatul partidei dintre Fiorentina și Cremonese

*Gafa românului este la minutul 2:30