Istvan Kovacs se află în centrul unui scandal după meciul dintre Levski Sofia și Hamrun Spartanspe, pe care l-a arbitrat în turul trei preliminar al Conference League.

Istvan KovacsFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bulgarii de la Levski a câștigat cu 1-0 partida tur. În retur, meciul a mers până în prelungiri după ce Hamrun Spartanspe a preluat dramatic conducerea cu 2-1 în ultimele minute.

S-a ajuns la penaltiuri, unde Levski a pierdut cu 1-4.

Istvan Kovacs, acuzat că a viciat rezulatul partidei dintre Levski Sofia și Hamrun Spartanspe

Conform GSP, Levski a depus plângere la UEFA susținând că golul de 2-1 trebuia anulat.

Atacantul Dodo, cel care a oferit pasa decisivă la golul lui Hamrun, s-ar fi aflat în jumătatea bulgarilor înainte ca mingea să fie repusă în joc după reușita de 1-1.

„Vă informăm că vineri 12 august, în termenul de 24 de ore, o echipă aflată sub conducerea directorului executiv Ivaylo Ivkov a depus un protest la UEFA solicitarea reluării meciului cu Hamrun, după o analiză atentă a cazului.

Au fost prezentate dovezile necesare privind o încălcare gravă a regulilor, comisă de arbitrul principal și asistenții săi, care a influențat rezultatul meciului. Cazul urmează să fie examinat de urgență de către Comitetul de Etică și Disciplină al UEFA", se arată într-un comunicat al lui Levski.

Vasile Marinescu și Ovidiu Artene l-au ajutat pe Istvan Kovacs la meciul din Conference League.