​Comisia Centrală a Arbitrilor a decis să facă publice imaginile vizionate în camera VAR şi dialogul dintre arbitrul de centru (Istvan Kovacs) şi oficialii VAR, pentru a înlătura orice dubiu asupra modului în care brigada de arbitri de la partida U Craiova 1948 – Universitatea Craiova a aplicat protocolul VAR.

Foto:

„Aşa cum am precizat deja şi aşa cum se poate observa şi din imagini, protocolul VAR a fost aplicat în mod corespunzător la faza respectivă. Arbitrul a dictat penalty văzând o atingere cu mâna, depărtată de corp şi aflată într-o poziţie nenaturală, iar arbitrul VAR i-a confirmat acestuia decizia revăzând imaginile din unghiurile de filmare disponibile.

Pentru a dezminţi acuzaţiile domnului Mititelu, care a declarat că deţine informaţii conform cărora arbitrul VAR i-a comunicat arbitrului de centru că mingea nu a fost atinsă cu mâna, iar arbitrul de centru ar fi ignorat intervenţia VAR, am decis să facem publice imaginile şi dialogul din camera VAR care fac lumină în acest caz”, a precizat preşedintele CCA, Kyros Vassaras, potrivit FRF.