FIFA a decis ca primul meci al Cupei Mondiale de fotbal din Qatar 2022 să aibă loc cu o zi mai devreme.

CM 2022 QatarFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

În consecinţă, meciul dintre echipa organizatoare a competiţiei şi Ecuador, programat iniţial pe 21 noiembrie, va avea loc pe 20 noiembrie, la ora locală 19:00, pe stadionul Al Bayt din Al Khor, la nord de Doha, în timp ce partida dintre Senegal şi Olanda, prevăzută iniţial luni 21 noiembrie, la ora locală 13:00, a fost decalată pentru ora 19:00, în aceeaşi zi.

FIFA a precizat, totodată, că perioada de punere la dispoziţie a jucătorilor pentru echipele naţionale va rămâne neschimbată, urmând să debuteze tot pe 14 noiembrie 2022.

FIFA a decis ca meciul de deschidere al Cupei Mondiale din Qatar să aibă loc cu o zi mai devreme

„Ceremonia şi meciul de deschidere a competiţiei de pe stadionul Al Bayt au fost devansate cu o zi, prin decizia unanimă a Biroului Consiliului" - FIFA.

Această decizie va permite continuarea tradiţiei recente conform căreia primul meci de la fiecare Cupă Mondială este disputat de echipa gazdă, aşa cum a fost Rusia - Arabia Saudită la ediţia din 2018.

„Deţinătorii de bilete vor fi informaţi prin poştă despre noua programare a meciurilor vizate, pentru care biletele lor rămân valabile. În plus, FIFA va face în aşa fel încât să rezolve orice problemă provocată de schimbare de la caz la caz" - FIFA.

Meciul de deschidere este programat pe stadionul Al Bayt, cu o capacitate de 60.000 de locuri, unul din cele şapte nou construite special pentru turneu după atribuirea Cupei Mondiale Qatarului, în 2010.

Schimbarea datei meciului de deschidere implică o modificare a numărătorii inverse de 100 de zile precedând Cupa Mondială, care urma să fie lansată sâmbătă, cu evenimente organizate în tot emiratul.

Turneul final din Qatar se va desfăşura între 20 noiembrie şi 18 decembrie, conform Agerpres. ​