Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a afirmat, vineri, că s-a decis o schimbare de regulament în cazul antrenorilor aflaţi în stare de suspendare.

FRFFoto: frf.ro

Astfel, tehnicienii vor fi nevoiţi să stea în timpul partidelor alături de delegatul de joc, pentru a nu mai transmite informaţii jucătorilor prin intermediul altor persoane.

„Atunci când avem un antrenor în stare de suspendare ne dorim să eliminăm pe cât posibil încălcarea regulamentului care nu permite antrenorului să comunice cu jucătorii în timpul jocului.

Am văzut destul de multe situaţii care dăunează imagini competiţiei, în încercarea permanentă de ocolire a regulamentului. Soluţia găsită de colegii din Şcoala Federală de Antrenori este ca tehnicianul aflat într-o stare de suspendare să ocupă un loc lângă delegatul de joc”, a declarat Burleanu la Casa Fotbalului, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, citat de Agerpres.

Oficialul FRF a precizat că încălcarea noilor prevederi regulamentare implică o amendă de 50.000 de lei.

„Dacă delegatul de joc este nevoit să coboare la marginea terenului în timpul jocului, atunci antrenorul rămâne lângă observatorul de arbitri. Sancţiunea pentru încălcarea acestor prevederi este o penalitate de 50.000 de lei. Să păstreze interdicţia de acces la vestiare, în teren şi pe banca de rezerve, ca şi până acum”, a completat Burleanu.

FRF a preluat acest model care funcţionează de mai mult timp în campionatele din Europa.

„Este un model european pe care îl adoptăm. Îl întâlnim la toată federaţiile europene. Dacă până acum nu au fost abateri majore la nivel european sper că nici la nivel naţional. Întotdeauna trebuie să adapteze regulamentele pentru că cineva întotdeauna a încercat să găsească o scurtătură şi încălcarea regulamentului”, a explicat preşedintele FRF.

Până acum, antrenorii aflaţi în stare de suspendare urmăreau partidele din tribune, existând anumite cazuri când transmiteau indicaţii băncii tehnice prin intermediul telefoanelor mobile folosite de către apropiaţi.