CS Universitatea Craiova a fost învinsă de Zorya Luhansk, scor 1-0, în prima manșă a turului trei preliminar din Conference League. Formația din Ucraina a fost considerată gazdă, chiar dacă meciul s-a jucat la Lublin (Polonia).

HotNews.roFoto: Hotnews

Golul a fost marcat de Nagnoynyi, în minutul 55.

De știut:

  • Meciul retur este programat în 11 august, la Craiova.

  • Câștigătoarea dublei dintre CSU Craiova și Zorya Luhansk va juca în play-off-ul Conference League cu învingătoarea dintre Lugano (Elveția) și Hapoel Beer Sheva (Israel).

Au evoluat echipele:

Zorya Luhansk: Matsapura – Dancenko, Batahov, Imerekov, Vantukh – Churko (Mişnov ’78), Naazarina, Buletsa – Cristian, Nahnoinîi, Kabaiev (Lunov ’72). Antrenor: Patrick Vaan Leeuwen

CSU Craiova: Lazar – Căpăţînă, Papp, Raul Silva, Bancu – Creţu (Screciu ’64), Mateiu – Hanca (Rivaldinho ’78), Roguljic (Baiaram ’46), Ivan - Koljic (Markovic ’78). Antrenor: Laszlo Balint.

Cine este Zorya Luhansk

Zorya Lugansk se afla pe locul 4 în momentul întreruperii campionatului din Ucraina şi a jucat primul meci oficial după o pauză de mai bine de jumătate de an (12 decembrie 2021, 1-1 cu Dinamo Kiev; întrecerea internă se va relua la finalul lunii august).

Antrenor este olandezul Patrick van Leeuwen (52 de ani), iar după plecarea fotbaliştilor străini din cauza războiului echipa este alcătuită doar din fotbalişti ucraineni, cu două excepţii, brazilianul Cristian și ghanezul Raymond Owusu.

Zorya Luhansk a câştigat în istoria sa doar un titlu de campioană, pe vremea URSS, în 1972, iar pe plan internaţional a prins grupele UEFA Europa League de trei ori în ultimii şase ani, perioadă în care a bifat victorii de prestigiu cu Athletic Bilbao, Hertha Berlin, Leicester şi AEK Atena.