Bayern Munchen, ​campioana Germaniei din ultimele zece sezoane, se antrenează în condiţii de criză energetică, Allianz Arena fiind iluminat cu trei ore mai puţin decât în anii trecuţi.

Allianz ArenaFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

În plus, fanii pot găsi doar apă rece la toaletele din incinta stadionului, scrie DPA, menţionând că bavarezii s-au alăturat astfel eforturilor de economisire a energiei în contextul crizei actuale.

Săptămânalul Sport Bild a menţionat că după lăsarea întunericului, arena va mai fi iluminată doar trei ore şi nu șase, apă caldă nu va mai fi la grupurile sanitare destinate spectatorilor, aerul condiţionat în încăperi va fi redus, iar încălzirea gazonului se va face doar cu pompe ce vor genera căldură prin intermediul panourilor solare ale arenei.

„Ne alăturăm astfel eforturilor şi apelului la economisirea energiei şi vom continua să o facem şi mai departe”, a declarat Jan-Christian Dreesen, directorul financiar al bavarezilor.

Bayern Munchen va debuta în noul sezon din Bundesliga vineri seara, în deplasare, cu Eintracht Frankfurt, scrie Agerpres.