Sistemul VAR este încă o inovație pentru fotbalul din România, iar momentele stânjenitoare nu lipsesc la partidele din SuperLiga. În repriza secundă a meciului dintre FCSB și U Craiova 1948, arbitrul Adrian Cojocaru a petrecut aproximativ trei minute la marginea terenului pentru a putea lua o decizie.

Adrian Cojocaru si sistemul VARFoto: Captura Prima Sport

În minutul 54, Dawa l-a călcat pe Duarte în careul celor de la FCSB, dar Cojocaru nu a văzut faultul și a fost sfătuit din cabina VAR să urmărească faza pe monitorul aflat la marginea terenului.

Prima reluare nu l-a ajutat pe central: cadrul a fost unul larg, iar acesta nu putea să vadă mare lucru.

Aflat în căutarea faultului, arbitrul a urmărit imaginile „pe repede înainte” și a ajuns până la urmă să se vadă chiar pe el. După aproximativ trei minute, Cojocaru a primit un cadru mai bun, a dictat penalty, iar Compagno a înscris.

*sursă video: Prima Sport

Marius Avram: „N-am mai văzut niciodată ca un arbitru să se urmărească pe ecranul VAR”

Marius Avram, fost arbitru FIFA, a comentat momentul explicând că Adrian Cojocaru nu are nicio vină pentru cele întâmplate.

„Este o premieră. Eu nu am mai văzut niciodată ca un arbitru să se urmărească pe ecranul VAR. Încerc să mă pun în locul lui. -Mă văd pe mine, mă văd pe mine- (n.r. râde cu poftă). Sigur, el nu are nicio vină, problemele pornesc din cabina VAR, unde au întâmpinat greutăți în a transmite imaginile pe care doreau să le difuzeze.

E clar că s-a produs o defecțiune tehnică care a dus la această secvență amuzantă. Sunt convins că erau niște transpirații pe acolo, prin cabină. Foarte ciudată faza, tu o aștepti, nu știi dacă vine. Oare o veni? Nu știi ce să faci.

Croitoru spunea -dă-i faza, dă-i faza-” - Marius Avram, la DigiSport.