Robert Lewandowski a fost transferat de Barcelona de la Bayern Munchen, iar acum atacantul polonez și-a atacat fostul club acuzându-i pe conducători că au inventat „prostii” pentru a-i liniști pe suporteri în legătură cu plecarea sa.

Robert LewandowskiFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Robert Lewandowski o acuză pe Bayern Munchen că a inventat minciuni

Într-un interviu pentru ESPN, Lewandowski a fost întrebat dacă dorința sa de a părăsi Bayern a venit în urma zvonurilor care vorbeau despre interesul bavarezilor pentru Erling Haaland, atacant care a părăsit ulterior Borussia Dortmund pentru a se alătura lui Manchester City.

„Nu, asta nu a avut nimic de-a face cu Erling. Eu sunt omul care crede că adevărul e mai important, chiar dacă nu e bine pentru mine. Nu vreau să vorbesc despre ce s-a întâmplat cu exactitate.

Dar dacă întrebarea este dacă eu am plecat din cauza lui, nu, eu nu vedeam nicio problemă dacă el ajungea la Bayern Munchen. Dar unii oameni nu îmi spun adevărul, ei spun lucruri diferite.

Iar pentru mine, era mereu important să fiu clar, să fie totul adevărat și poate că, pentru unii oameni, asta era problema. Și uneori știu că, atunci când ceva nu funcționează bine cu mine, văd și simt că poate e un moment bun pentru a pleca de la Bayern și a merge la Barcelona. (...)

Simt că mă aflu în locul potrivit, iar ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni, înainte de a pleca de la Bayern, înseamnă multă politică.

Clubul încerca să găsească un argument de ce nu mă vinde la o altă echipă, pentru că, înainte de asta, era dificil să le explici fanilor. Și a trebuit să accept că erau multe minciuni - foarte multe - despre mine.

Nu e adevărat, dar în cele din urmă, am știut că fanii chiar și în această perioadă, mă susțin mult” - Robert Lewandowski, citat de ESPN.

Lewandowski a sosit la Bayern Munchen de la Borussia Dortmund în sezonul 2014-2015. A marcat în total 344 de goluri și a oferit 72 de pase decisive în cele 374 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul formației din Bundesliga.

În ultimul sezon, atacantul a punctat de 50 de ori în 46 de partide pentru campioana Germaniei.

Jucătorul polonez a semnat un contract pe patru sezoane cu FC Barcelona, iar clauza sa de reziliere se ridică la 500 de milioane de euro.