​FC Barcelona este foarte activă pe piața transferurilor, gruparea catalană reușind deja cinci mutări importante pentru noul sezon. Ultima achiziție a costat-o pe trupa condusă de Joan Laporta 50 de milioane de euro.

Jules KoundeFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jules Kounde, de la Sevilla la FC Barcelona

Catalanii au anunțat pe contul oficial de Twitter transferul lui Jules Kounde de la Sevilla, internaționalul francez evoluând pe postul de fundaș dreapta.

„Un acord de principiu cu Sevilla FC a fost găsit pentru transferul lui Kounde. Transferul rămâne condiţionat de vizita medicală a jucătorului şi de semnarea contractelor", a precizat clubul catalan pe Twitter.

Conform presei spaniole, Barcelona va plăti celor de la FC Sevilla 50 de milioane de euro, la care se pot adăuga bonusuri de performanță în valoare totală de 10 milioane de euro.

În vârstă de 23 de ani, Kounde se află momentan într-o perioadă de recuperare după ce a suferit o operație la piciorul stâng.

Jules Kounde a îmbrăcat deja de 11 ori tricoul Franței, națională alături de care a cucerit Liga Națiunilor.

Transferurile făcute de FC Barcelona în această vară

Până în acest moment, FC Barcelona a reușit să perfecteze transferuri importante pentru trupa lui Xavi.

Au fost deja aduși următorii: Franck Kessie (AC Milan), Andreas Christensen (Chelsea), sosiţi pe Camp Nou ca jucători liberi de contract, Raphinha (Leeds United - 70 de milioane de euro), Robert Lewandowski (Bayern Munchen - 50 de milioane de euro) și Jules Kounde (Sevilla - 50 de milioane de euro).

În plus, catalanii i-au prelungit contractul lui Ousmane Dembele.