Academica Clinceni, formație care a jucat în play-off-ul Ligii 1 în sezonul 2020-2021, a fost exclusă de FRF din toate competițiile.

Academica ClinceniFoto: Facebook - Academica Clinceni

Academica a terminat precedentul sezon cu -43 de puncte, după ce a fost depunctată în mai multe rânduri din cauza neplății salariilor restante către foști angajați și jucători.

Retrogradată inițial în Liga 3, formația ilfoveană a aflat miercuri că nu va mai putea juca în nicio competiție organizată de FRF, LPF sau AFJ.

„ACS FC Academica Clinceni – În temeiul art. 85.2 din RD, se sanționează clubul ACS FC Academica Clinceni cu excluderea din toate competițiile organizate de FRF, LPF și AJF”, s-a arătat în comunicatul emis de Comisa de Disciplină a FRF.

Clinceniul va avea în continuare echipă

Adrian Budeanu, primarul Clinceniului, a afirmat că o nouă echipă va lua naștere în localitatea ilfoveană și va fi înscrisă în Liga 4.

„Am ajuns în situația asta nefericită deoarece Tribunalul nu ne-a aprobat intrarea în insolvență. Vom intra în faliment și ne vom înscrie în Liga 4, cu titulatura Academica LPS Helmut Duckadam”, spunea Adrian Budeanu, pentru gsp.ro, în urmă cu o lună.

FCSB A Clinceni, sateliul celor de la FCSB, va juca în noul sezon de Liga 2 la Clinceni, după ce a luat locul celor de la Unirea Constanța.