Organizatorii Campionatului Mondial de Fotbal au anunțat unde vor fi cazate cele 32 de echipe participante la turneul final din Qatar din acest an.

CM Qatar 2022Foto: Sipa USA / ddp USA / Profimedia

Primele reprezentive calificate la CM Qatar 2022 vor fi cazate în palate, staţiuni balneare şi hoteluri de lux unde alcoolul este interzis, a anunţat marţi FIFA.

Toate naționalele de la CM Qatar 2022 vor sta în Qatar în locații de lux

Toate echipele au ales să rămână în micul stat din Golf pentru turneul care începe la 18 noiembrie. Echipele vor păstra aceleaşi locuri de cazare pe toată durata şederii lor în Qatar, a menţionat FIFA, citată de Le Figaro.

Potrivit listei publicate de FIFA, 24 de echipe vor fi cazate în hoteluri şi unităţi „situate pe o rază de 10 km una de cealaltă”.

Campioana mondială Franţa îşi va stabili reşedinţa la Al Messila, o staţiune de lângă Doha, care este considerată „cadrul de palat privat”. Vilele de acolo costă peste 2.500 de dolari pe noapte (2.469 de euro).

Germania, încoronată campioană în 2014 în Brazilia, îşi va stabili reşedinţa la Zulal, care are vedere la Golf şi se prezintă drept cel mai mare centru de wellness din Orientul Mijlociu.

Proprietatea familiei domnitoare a Qatarului, apartamentul regal costă peste 10.000 de dolari pe noapte, transmite News.ro.

Manuel Neuer şi coechipierii săi vor fi cei mai îndepărtaţi de Doha, la 100 km de capitală, dar vor beneficia de avantajul de a fi „într-o bulă” departe de mulţime.

Anglia va fi găzduită la hotelul Souq Al Wakra, unde autorităţile au plănuit să privatizeze o parte din plaja publică din apropiere pentru Harry Kane şi restul echipei. Hotelul nu serveşte alcool, dar există planuri de extindere a sălii de sport şi de a oferi jucătorilor divertisment, cum ar fi jocuri video.

Brazilia a ales hotelul Westin din centrul oraşului Doha, în timp ce Argentina şi Spania au optat pentru cazare de lux la universitatea din Qatar, de unde pot merge pe jos până la terenul de antrenament.

Peste un milion de suporteri sunt aşteptaţi în Qatar pentru Cupa Mondială din 2022, a cărei finală este programată pentru 18 decembrie.