​Campionatul Angliei va începe în luna august, dar cluburile de confruntă cu lipsa tricourilor pentru suporteri. Dintre cele 92 de cluburi care formează primele patru divizii, doar 44 au toate tricourile disponibile, în timp ce 19 nu au niciunul.

Premier LeagueFoto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

În Premier League, cel mai afectat club este Leeds, care a indicat că noul lor tricou nu va fi pus în vânzare până la sfârşitul lunii august, la trei săptămâni de la startul campionatului.

Furnizorul său de echipamente, Adidas, a emis o declaraţie în care îşi cere scuze pentru întârzierea din cauza „provocărilor fără precedent din ultimul an”, relatează BBC.

Clubul Stockport County (League Two, divizia a patra) a anunţat că o parte (15%) din comanda sa de tricouri a fost pierdută într-un port când a intrat în Regatul Unit. Într-un comunicat de presă, clubul a declarat că este „considerabil dezamăgit” de furnizorul său de echipamente Puma.

„Am informat imediat clubul despre tricourile lipsă şi lucrăm cu partenerul nostru de logistică pentru a găsi tricourile lipsă”, a reacţionat firma de echipament sportiv, potrivit News.ro.