Adrian Mutu a vorbit după succesul de duminică, scor 2-0, din a doua etapă a Superligii contra lui FCSB, despre importanța victoriei contra roș-albaștrilor. În același timp, tehnicianul își dorește întăriri în lotul giuleștenilor.

Adrian MutuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rapid a avut o prestație foarte bună în primul derby bucureștean din SuperLiga (fosta Liga 1) și s-a impus cu 2-0 în fața celor de la FCSB, duminică, pe stadionul din Giulești, în etapa a doua.

Golurile gazdelor au fost marcate de Dugandzic ('19) și Săpunaru ('40).

În urma acestui rezultat, Rapid a urcat pe locul 6 (trei puncte, golaveraj 2-1), în timp ce FCSB ocupă locul 12 (un singur punct, golaveraj 1-3).

Adi Mutu cere conducerii transferuri după victoria entuziasmantă cu FCSB din Superligă

După succesul cu FCSB, Adi Mutu și-a felicitat jucătorii, dar a cerut conducerii Rapidului transferuri pentru că la meciul de duminică a avut pe bancă mai mulți puști de 18 ani.

„Nu am de ce să mă plâng. Sunt foarte mulţumit de atitudinea jucătorilor. A fost un meci greu, au muncit şi e o victorie meritată.

Cred că da, e cea mai importantă victorie, e un meci care contează foarte mult pentru noi. Voiam doar să facem suporterii fericiţi şi ne bucurăm că am reuşit acest lucru. O victorie meritată pe deplin.

Ne mai trebuie un atacant. Mai trebuie întăriri, pentru că şi astăzi pe bancă aveam trei copii de 18 ani. În jocuri ca acesta ai nevoie de jucători cu experienţă. Toţi jucătorii au intrat bine, motivaţi, conectaţi. A fost o victorie muncită, mă bucur că n-am luat gol.

Înainte de meci mi-a spus Săpunaru că dă gol, dar cu capul, nu cu piciorul. Mă bucur pentru el şi pentru echipă. Am avut o discuţie cu el în timpul săptămânii, i-am spus să nu uite că e căpitanul nostru şi că trebuie să gestioneze aceste sentimente.

Nu ne gândim la lupta pentru titlu. E o victorie mare, dar de marţi ne gândim la următorul meci, cu Universitatea Craiova” - Adi Mutu, conform News.ro.

Toni Petrea, pe picior de plecare de la FCSB după înfrângerea contra lui Rapid

Antrenorul lui FCSB a declarat după înfrângerea de duminică faptul că va discuta cu conducerea clubului pentru a lua o hotărâre în privința viitorului său la echipă.

„O să am o discuţie cu conducerea clubului şi vom vedea ce vom hotârî. Mi se pare normal să discut cu conducerea până joi (n.r. când FCSB joacă în preliminariile Conference League).

Am luat două goluri din două greşeli. Rapidul s-a văzut că este o echipă experimentată, rezultatul mă nemulţumeşte total.

A trebuit să fac patru schimbări la pauză, să avem mai multă mobilitate. Nu putem spune că doar jucători sunt de vină.

Sunt nemulţumit de deciziile luate în anumite momente, trebuia să fim mai pragmatici.

Sunt momente importante pe care nu le-am tratat cum trebuie. Se întâmplă ceva cu noi, trebuie să ieşim din acest moment. Normal că ne lipseşte un atacant” - Toni Petrea.

SuperLiga, etapa a doua

CS Mioveni vs Farul Constanța 0-2

FC Voluntari vs FC Botoșani 0-1

Sepsi Sf. Gheorghe vs FC Argeș 4-0

U Craiova 1948 vs CFR Cluj 3-1

Universitatea Cluj vs CS Universitatea Craiova 1-1

Rapid București vs FCSB 2-0

Chindia Târgoviște vs FC Hermannstadt / luni, 18:30

UTA Arad vs Petrolul Ploiești / luni, 21:30.​