Dries Mertens s-a despărţit de clubul italian Napoli, care i-a mulţumit fotbalistului într-un videoclip pentru cei nouă ani în care a jucat în tricoul echipei. Belgianul este o adevărată legendă pentru gruparea din Serie A, acesta marcând cele mai multe goluri din istoria clubului.

Dries MertensFoto: Vincenzo Izzo / ddp USA / Profimedia

Preşedintele lui Napoli, Aurelio de Laurentiis, a anunţat încă de sâmbătă plecarea lui Mertens. De Laurentiis îi oferise belgianului un nou contract, pe care acesta l-a refuzat. Oferta nu ar fi satisfăcut exigenţele sale financiare, astfel că telenovela prelungirii contractului s-a încheiat.

Precedentul contract care îl lega pe atacant de Napoli a expirat pe 30 iunie, iar Mertens este liber să semneze cu orice echipă doreşte. Potrivit unor zvonuri, el va ajunge la Lazio, unde ar putea lucra din nou cu antrenorul Maurizio Sarri.

Mertens pleacă de la Napoli ca o legendă, fiind cel mai bun marcator din istoria clubului, cu 148 de goluri în 397 de meciuri, devansându-i pe Lorenzo Insigne, Marek Hamsik sau Diego Maradona, acesta din urmă cel mai mare fotbalist pe care l-a avut gruparea din sudul Italiei, informează Agerpres, care citează RTBF.