Federația Română de Fotbal nu a aprobat disputarea unui meci de fotbal între Ţinutul Secuiesc U18 şi Ungaria U18. Forul condus de Răzvan Burleanu oferă pe siteul oficial explicații pentru decizia luată.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sâmbătă, 23 iulie, va fi inaugurat stadionul echipei FC Csikszereda din Miercurea Ciuc, iar cu această ocazie se dorea organizarea unui meci între echipele mai sus menționate.

FRF a anunţat că va fi atentă la tot ceea ce se va întâmpla pe arena din Miercurea Ciuc, în seara de sâmbătă, după ce mai mulţi ultraşi ai echipelor din România s-au revoltat pe acest subiect.

  • „Meciul Ţinutul Secuiesc U18 – Ungaria U18 nu a fost aprobat de Federaţia Română de Fotbal încă din data de 15 iulie 2022.
  • Refuzul a venit ca urmare a faptului că jocul propus a fi organizat de către clubul din Miercurea Ciuc nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de jocuri prevăzute de art. 6 alin. 1 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice.
  • Totodată, Federaţia Română de Fotbal a oferit clubului FC Csikszereda Miercurea Ciuc două propuneri de evenimente ce pot fi organizate pe stadionul din oraş:
  • Lotul Under 19 al României să joace un meci de pregătire cu selecţionata similară a Ungariei, în luna august.
  • Lotul Under 16 al României să dispute o dublă amicală cu reprezentativa Muntenegrului în datele de 30 august şi 1 septembrie.
  • Referitor la solicitarea iniţială a clubului din Miercurea Ciuc, cea referitoare la organizarea unui meci România U18 - Ungaria U18, această partidă nu se putea organiza având în vedere că programul reprezentativei U18 era deja stabilit, urmând a avea o altă acţiune programată la începutul lunii august, iar jucătorii se aflau în perioada de pregătire cu cluburile de care aparţin.
  • De asemenea, Federaţia Română de Fotbal a informat Federaţia Maghiară de Fotbal, precum şi forurile internaţionale FIFA şi UEFA, despre refuzul său de a oferi acordul pentru partida menţionată.
  • Ulterior, clubul FK Csikszereda a revenit cu o nouă solicitare pentru organizarea meciului dintre selecţionata Ungariei U18 şi echipa U18 a clubului din Miercurea Ciuc, solicitare pe care FRF a aprobat-o.
  • Federaţia Română de Fotbal urmăreşte cu interes situaţia şi va analiza, dacă va fi cazul, ce se va întâmpla în această seară pe stadionul din Miercurea Ciuc", scrie frf.ro.