​Fotbalul oferă echipe cu nume clare, ușor de pronunțat, dar și grupări care sunt imposibil de reprodus. De departe, campioana este o formație din Țara Galilor, club care a luat ființă în 1899.

Echipa de fotbal cu nume imposibil de pronuntaFoto: Newsteam / SWNS / Profimedia

Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch - Nu e o greșeală, este numele unei echipe de fotbal

A fost nevoie de numai puțin de 58 de litere pentru a da numele echipei cel mai greu de pronunțat din istoria fotbalului.

Gruparea face parte din fotbalul din Țara Galilor, divizia a cincea. A luat ființă în 1899 și are în prezent un stadion cu o capacitate de o mie de locuri. Președintele formației este Samantha Jones-Smith, iar antrenorul este Danny Connolly.

Numele complet al echipei pare, la o primă vedere, o eroare, un copil care nu știe să citească, dar care a fost lăsat să tasteze în word tot ce i-a venit în minte.

Așa pare să fi luat naștere numele grupării din Țara Galilor despre care vorbim acum. Iată ce a ieșit: Clwb Pêl Droed Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch Football Club.

Prescurtarea este mai prietenoasă cu noi: Llanfairpwll.

Mostră de tricou al formației din Țara Galilor, model de deplasare

Alte echipe de fotbal cu nume foarte greu de pronunțat

În lume mai există destule echipe cu nume foarte greu de pronunțat, printre acestea putând fi amintite următoarele: Zalaegerszegi, Mezőkövesd-Zsóry Sportegyesület, Nyíregyháza, Kecskemét și Szombathelyi Haladás (toate din Ungaria).

Aarhus Gymnastikforening, din Danemarca. Grupare care a luat ființă în 1880 și care se poate mândri cu cinci titluri de campioană națională.

Mai avem apoi Nordsjælland, SonderjyskE (tot din Danemarca).

Tot din acceași zonă a Europei găsim alte formații care dau de furcă comentatorilor sportivi și fanilor: Strømsgodset Idrettsforening și Kristelig Forening pentru Unge Menn-Kameratene Oslo (din Norvegia).

În Finlanda putem găsi următoarele echipe: Idrottsföreningen Kamraterna Mariehamn și Helsingin Jalkapalloklubi.