​A fost în cărți pentru a prelua (din nou) funcția de selecționer al României, dar negocierile cu FRF s-au împotmolit până la urmă. Ladislau Boloni a vorbit despre problemele fotbalului românesc, antrenorul celor de la Metz punctând asupra lucrurilor care-i lipsesc sportului rege din țara noastră.

Ladislau BoloniFoto: Kristof Van Accom / Zuma Press / Profimedia

Fotbalul românesc are nevoie de un plan care nu există

Câștigător al Cupei Campionilor cu Steaua în 1986, Boloni spune că fotbalul românesc are nevoie să „dărâme casa” pentru a putea să o ia de la capăt.

Pentru acest lucru este nevoie de un plan, iar oficialii de la Casa Fotbalului (Răzvan Burleanu, Mihai Stoichiță, etc) nu au așa ceva, cel puțin în viziunea lui Boloni.

„Acum câteva luni, aș fi avut ocazia să fiu selecționerul naționalei României, dar adevărul este că și atunci am simțit că trebuie mișcat ceva în fotbalul românesc. Pentru asta trebuia mai întâi demolată casa. Aveam nevoie de un plan, care nu există.

Ar fi trebuit făcută o investiție îngrozitor de mare, atât din punct de vedere mental, cât și fizic. Nu am vrut să fac asta, așa că rămân la nivel de club” - Ladislau Boloni, conform sport.szekelyhon.ro.

Născut pe 11 martie 1953, Ladislau Boloni a pregătit de-a lungul carierei echipele Nancy, naționala României (2000-2001), Sporting Lisabona, Rennes, AS Monaco, Al-Jazeera, Standard Liege, Al-Wahda, Lens, PAOK, Al Khor, Al-Ittihad, Antwerp, Gent, Panathinaikos, iar în prezent se află pe banca tehnică a celor de la Metz.