Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, vineri, într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial, că meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FC Argeş, din etapa a doua a SuperLigii (fosta Liga 1), se va disputa fără asistenţa arbitrajului video (VAR).

Sepsi Sfantu GheorgheFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Partida dintre Sepsi OSK Sf. Gheorghe şi FC Argeş, contând pentru etapa a 2-a a Superligii şi programată duminică, 24 iulie 2022, ora 12.00, se va desfăşura fără asistenţa sistemului video de arbitraj (VAR).

Acest incovenient, pe care îl regretăm, este cauzat de imposibilitatea deplasării în timp util a echipei care deserveşte acest sistem la stadionul din Sf. Gheorghe.

Facem precizarea că asemenea situaţii au mai apărut şi în competiţii europene de-a lungul timpului şi este posibil, cu toate eforturile depuse, să mai apăra şi în Superliga României, din aceleaşi motive obiective”, se arată în comunicatul LPF.

LPF precizează că motivul este reprezentat de programarea meciurilor campioanei României, CFR Cluj, din Europa Conference League, în zilele de joi, 21 iulie şi miercuri, 27 iulie, care a determinat schimbările inerente în programul etapei a doua din SuperLiga României.

Sepsi vs FC Argeş se va disputa duminică, de la ora 12:00, pe Arena Sepsi OSK din Sfântu Gheorghe. Aceasta este primul meci care se dispută fără VAR de la implementarea acestui sistem în România în această vară.