CS Universitatea Craiova a dominat în Albania, dar a primit gol la singura fază a gazdelor și a terminat la egalitate cu Vllaznia Shkoder, scor 1-1, în prima manșă din turul doi al preliminariilor Conference League.

Andrei IvanFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Andrei Ivan a deschis scorul din penalty ('45+2), iar Hoxhak a egalat ('51).

Au evoluat echipee:

Vllaznia: Zagovic – Aralica (Kaina ’52), Kruja (Haxhaj ’46), Juric, Gurishta – Hakaj, Januzi (Alivoda ’89), Bulatovic – Bashnjaku, Coba (Latifi ’82), Heric (Marku ’46). Antrenor: Mirel Josa.

CSU Craiova: Lazar – Căpăţînă, Găman, Raul Silva, Bancu – Creţu (Screciu ’71), Mateiu – Gustavo (Roguljic ’89), Baiaram (Cîmpanu ‘90+3, Ivan – Koljic (Markovic ’70). Antrenor: Laszlo Balint.

De știut:

  • Returul este programat joia viitoare, de la ora 20.30, în România.
  • Câştigătoarea „dublei” dintre Vllaznia Shkoder şi CSU Craiova va juca în turul al treilea peliminar din Conference League cu Zorya Luhansk, echipă care era pe locul 4 în februarie, când s-a suspendat campionatul din Ucraina.

Cine este Vllaznia Shkoder

Vllaznia Shkoder este cea mai veche echipă din Albania, înființată în 1919, şi are sediul în Shkoder, al 5-lea oraş ca populație de pe teritoriul Albaniei, iar echipa joacă pe Stadionul „Loro Borici”, care are o capacitate de 16.000 de locuri.

Vllaznia a terminat ultimul sezon din campionatul Albaniei pe locul 5, dar a cucerit cupa, după 2-1 într-o finală cu Laci, tocmai echipa care o elimina anul trecut pe Universitatea Craiova în turul doi preliminar din Conference League.

Albanezii sunt antrenaţi de Mirel Josa, un fost internaţional acum în vârstă de 59 de ani, campion cu FK Tirana (1) şi Skenderbeu (4), iar dezavanatajul lor este că sunt la primul meci oficial al sezonului, în condiţiile în care Universitatea Craiova a bifat deja un meci în SuperLiga, 2-2 acasă cu Sepsi.

Citește și: