Uwe Seeler, unul dintre cei mai mari jucători din istoria echipei Hamburger SV și a naționalei Germaniei, a murit la vârsta de 85 de ani.

Uwe SeelerFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Fost căpitan al naţionalei Germaniei de Vest şi căpitan de onoare al naţionalei Germaniei, Seeler a jucat întreaga carieră la Hamburger SV, iar în inimile iubitorilor fotbalului va rămâne întotdeauna „Uwe al nostru”, potrivit Deutsche Welle.

Vestea morţii lui Seeler a fost confirmată de clubul din Hamburg, care a citat informaţii primite de la familia fostului atacant.

Seeler a fost votat de trei ori fotbalistul anului din Germania de Vest, în 1960, 1964 şi 1970, anul în care a primit şi Crucea Federală de Merit a Germaniei de Vest. Chiar dacă nu a câştigat niciun trofeu cu Germania de Vest, în 1972 a devenit doar al doilea om care a fost numit căpitan de onoare al echipei naţionale. Seeler a ajutat-o pe Hamburg să câştige campionatul Germaniei în 1960, cu trei ani înainte de formarea Bundesligii, şi o Cupă a Germaniei în 1963.

Imaginea sa publică a fost formată nu atât de realizările fotbalistice, cât de personalitatea sa agreabilă, care i-a adus porecla „uns Uwe” („Uwe al nostru”). El fost respectat şi pentru fair play-ul dovedit, fiind eliminat o singură dată în cariera sa. După ce a respins, în 1961, o ofertă substanţială a lui Inter Milano, Seeler a devenit şi mai îndrăgit de fanii lui Hamburg, scrie Agerpres.

Uwe Seeler a disputat 476 de meciuri pentru Hamburger SV și a marcat 404 goluri. Atacantul a reuşit 43 de goluri în 72 de selecţii pentru naţionala RFG.