Robert Lewandowski este oficial jucătorul Barcelonei pentru 45 de milioane de euro, dar Julian Nagelsmann, antrenorul lui Bayern Munchen, nu înțelege cum catalanii și l-au permis pe fostul jucător al bavarezilor.

Julian NagelsmannFoto: ANGELIKA WARMUTH / AFP / Profimedia

VIDEO Faza zilei: De ce nu pot cumpăra fanii Barcelonei tricouri cu numele lui Lewandowski

„Jucătorul polonez a semnat un contract pe patru sezoane, iar clauza sa de cedare se ridică la 500 de milioane de euro", a scris Barca pe site-ul oficial.

Lewandowski (33 ani) s-a alăturat noilor săi coechipieri la Miami, unde FC Barcelona începe în această săptămână un turneu american având în program patru meciuri, marţi cu Inter Miami (6-0 pentru catalani), cu Real Madrid duminică la Las Vegas, cu Juventus Torino pe 27 iulie la Dallas şi cu New York Red Bulls pe 31 iulie la New York.

Julian Nagelsmann, antrenorul lui Bayern Munchen, nu înțelege cum a avut Barcelona bani pentru transferul lui Robert Lewandowski

Nagelsmann nu a fost deloc încântat de noua echipă a lui Lewandowski, fiind de părere că Barcelona, club cu mari probleme finanaciare, nu are cum să și-l permită pe atacantul polonez.

„Barcelona este singurul club care nu are bani, dar cumpără toți jucătorii pe care îi dorește.

Nu știu cum. Este un pic ciudat, un pic nebunesc" - Julian Nagelsmann, conform As.

Acesta este al patrulea transfer pentru FC Barcelona, după Franck Kessie (AC Milan), Andreas Christensen (Chelsea), veniţi liberi de contract, şi Raphinha (Leeds), recrutat pentru 70 de milioane de euro.

Lewandowski a sosit la Bayern Munchen de la Borussia Dortmund în sezonul 2014-2015. A marcat în total 344 de goluri și a oferit 72 de pase decisive în cele 374 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul formației din Bundesliga.

În ultimul sezon, atacantul a punctat de 50 de ori în 46 de partide pentru campioana Germaniei.