​CS Dinamo Bucureşti a anunțat marți, printr-o postare pe Facebook, că sârbul Aleksandar Trifunovic este noul antrenor al echipei masculine de baschet.

Aleksandar Trifunovic (dreapta)Foto: Vid Ponikvar / Sportida / Sipa Press / Profimedia

Trifunovic este un „antrenor cu pedigree şi experienţă în baschetul european”, potrivit sursei menţionate. Acesta a antrenat echipe precum Lietuvos Rytas, BC Zalgiris Kaunas, Pinar Karşiyaka, iar cel mai recent a ocupat postul de antrenor secund la puternica echipa BC Himki din Moscova.

Printre reuşitele notabile ale acestuia se numără desemnarea ca antrenor la echipa naţională a Azerbaijanului, titluri obţinute în Lituania şi Kazahstan şi prezenţe în sferturile de finală atât în Champions League, cât şi în prestigioasa ligă VTB.

Antrenori secunzi vor fi sârbul Jovan Beader şi Eugen Ilie.

Trifunovic îl înlocuieşte pe turcul Hakan Demir, care a fost nevoit să renunţe deoarece lucra în paralel la echipa naţională a Turciei.

Dinamo a efectuat patru achiziţii notabile pentru noul sezon, transferând patru internaţionali români, Ştefan Grasu (U-BT Cluj), Vlad Moldoveanu (CSO Voluntari), Radu Vîrnă (SCM ''U'' Craiova) şi Rareş Uţă (CSU Sibiu), scrie Agerpres.