Şahtior Doneţk a sesizat Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) pentru a contesta decizia FIFA care a permis jucătorilor străini să-și rezilieze contractele cu cluburile ucrainene.

HotNews.roFoto: Hotnews

FIFA a decis recent să le permită jucătorilor străini care evoluau la cluburi ucrainene să-și rezilieze unilateral contractele cu echipele din țara aflată în război de 146 de zile cu Rusia.

Astfel, șefii clubului din Donețk susțin că vor pierde 50 de milioane de euro pe care îi puteau obține din transferurile jucătorilor străini.

Şahtior Doneţk a sesizat TAS și cere despăgubiri de la FIFA după decizia de a-i lăsa să plece liberi pe stranieri

Potrivit The Athletic, clubul a depus acte la Matthieu Reeb, directorul general al TAS, pentru a contesta decizia dată de FIFA.

Şahtior avea 14 jucători şi putea până la 30 iunie să renegocieze contractele. Pentru a compensa pierderile legate de războiul din Ucraina, clubul spera să vândă unii jucători.

„Din cauza deciziei FIFA, FC Şahtior a pierdut şansa de a transfera patru jucători străini pentru o sumă totală de aproximativ 50 de milioane de euro”, a scris şeful echipei Serghei Palkin într-o scrisoare către preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

El a adăugat, de asemenea, că forul de conducere nu a răspuns la mai multe dintre scrisorile sale, conform News.ro.

În ciuda războiului, noul sezon al campionatului naţional de fotbal din Ucraina va începe pe 23 august.