Robert Lewandowski este nou jucător al Barcelonei, dar atacantul polonez ar fi avut alte echipe pe lista priorităților, conform unui jurnalist spaniol.

Robert LewandowskiFoto: firo Sportphoto/Marcel Engelbrec / AFP / Profimedia

Robert Lewandowski şi-a luat adio de la fanii de la Bayern Munchen și a plecat recent la FC Barcelona.

Cele două cluburi au confirmat sâmbătă un acord de principiu pentru transferul atacantului polonez, iar Lewandowski s-a alăturat deja Barcelonei.

Jurnalistul Marco Ruiz susține că Barcelona a fost doar a treia echipă pe lista lui Robert Lewandowski

Marco Ruiz, jurnalist AS.com, susține că Lewandowski ar fi vrut să se transfere mai întâi la Real Madrid, dar „galacticii” îl au deja pe Karim Benzema și tranzacția era imposibilă.

Polonezul a încercat apoi o mutare la PSG, dar parizienii au deja prea multe vedete în lot pentru a lua în considerare un alt transfer.

În aceste condiții, Robert Lewandowski a decis să se transfere la Barcelona.

Lewa va împlini 34 de ani în august, dar rămâne unul dintre cei mai importanți marcatori din Europa. Contractul acestuia cu Bayern expira în iunie 2023, dar atacantul a fost deranjat de faptul că gruparea bavareză i-a căutat înlocuitor încă din iarna precedentă.

Polonezul a sosit la Bayern Munchen de la Borussia Dortmund în sezonul 2014-2015. A marcat în total 344 de goluri și a oferit 72 de pase decisive în cele 374 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul formației din Bundesliga. În ultimul sezon, atacantul a punctat de 50 de ori în 46 de partide pentru campioana Germaniei.