Chelsea Londra a anunţat sâmbătă că a obținut serviciile fundașului Kalidou Koulibaly de la Napoli. Senegalezul a semnat un contract pe patru ani cu gruparea din Premier League.

Kalidou KoulibalyFoto: Fabrizio Carabelli/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Sunt foarte fericit să ajung la o echipă precum Chelsea. Este o echipă mare și visul meu a fost mereu să joc în Premier League. Chelsea a încercat prima dată să mă cumpere în 2016, dar nu a reușit.

Vreau să le mulțumesc fanilor pentru că m-am întâlnit cu mulți în Londra, iar în avion toată lumea era fericită că sunt aici. Așa că le mulțumesc și sper că acest sezon va fi unul foarte bun, care le va aduce multe momente de fericire fanilor” - Kalidou Koulibaly.

Koulibaly, în vârstă de 31 de ani, şi-a început cariera profesionistă la Metz în 2010, înainte de a se merge la Racing Genk în 2012. A jucat 92 de meciuri câştigând Cupa Belgiei în 2013. În 2014, a părăsit Genk pentru Napoli.

Fundaşul senegalez a jucat 317 meciuri pentru napoletani, marcând 14 goluri.

Cu Napoli, a câştigat o Cupă a Italiei în 2020 şi o Supercupă a Italiei în 2015. Căpitan al echipei Senegalului (62 de selecţii), Koulibaly a câştigat Cupa Africii a Naţiunilor în februarie, scrie News.ro.

În această vară, Chelsea s-a despărțit de Antonio Rudiger, fundașul german semnând un contract cu Real Madrid.