Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins, vineri, apelurile cluburilor Zenit Sankt Petersburg, ŢSKA Moscova, FC Soci şi Dinamo Moscova depuse după ce echipele au fost excluse din competiţiile internaţionale ca urmare a războiului din Ucraina.

Tribunalul de Arbitraj SportivFoto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Cluburile din Rusia nu vor avea drept de a participa în cupele europene în sezonul 2022-2023

TAS a respins şi apelurile federaţiei ruse împotriva deciziilor FIFA şi UEFA de suspendare a tuturor echipelor din Rusia din competiţiile internaţionale până la noi ordine.

Naționala Rusiei rămâne în afara competițiilor organizate de FIFA și UEFA.

Comisia TAS a precizat că FIFA şi UEFA au fost îndreptăţite să reacţioneze după escaladarea conflictului din Ucraina.

„Comisia consideră că este regretabil că actualele operaţiuni militare din Ucraina, pentru care echipele, cluburile şi fotbaliştii din Rusia nu au nicio responsabilitate, au avut un efect atât de advers asupra acestora prin deciziile FIFA şi UEFA, însă aceste efecte au fost declanşate de nevoia unor evenimente fotbalistice sigure pentru restul lumii”, se menţionează în decizia tribunalului.

La începutul lunii mai, UEFA a anunţat că niciun club rus nu va participa la competiţiile intercluburi continentale în sezonul 2022/2023, mai exact în Liga Campionilor, Liga Europa şi Conference League, transmite News.ro.

Război în Ucraina, ziua 142 - Cele mai importante evenimente de vineri sunt LiveText pe HotNews.ro.