Între 21 noiembrie și 18 decembrie 2022 va avea loc Campionatul Mondial de fotbal, turneu final care va fi găzduit de Qatar. Jurnaliștii de la The Telegraph susțin că fotbaliștilor nevaccinați împotriva Covid-19 le este pregătită o regulă pentru a putea participa la competiție.

CM Qatar 2022 - Stadionul Al JanoubFoto: Sidhik Keerantakath/Eyepix Group / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nevaccinații vor fi nevoiți să stea cinci zile în carantină la sosirea în Qatar pentru CM de fotbal

Conform sursei citate, toți sportivii nevaccinați care vor participa la Mondialul din Qatar vor fi nevoiți să treacă printr-o perioadă de cinci zile de carantină.

„Toţi participanţii ar trebui să urmeze recomandările de călătorie din partea autorităţilor din Qatar şi cele mai recente directive ale Ministerului Sănătăţii Publice.

Informaţiile complete despre măsurile de securitate împotriva Covid-19 vor fi comunicate în apropierea competiţiei”, a confirmat FIFA pentru publicaţia britanică.

Potrivit surselor ziarului, jucătorii şi membrii staff-urilor nu vor putea obţine o derogare de la legislaţia în vigoare pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Dacă aceste măsuri restrictive nu se vor modifica înainte de startul competiţiei, va trebui urmată o carantină de cinci zile de către orice persoană nevaccinată şi care nu s-a infectat recent, transmite Agerpres.

Această măsură va fi valabilă şi în cazul suporterilor care vin în Qatar pentru a asista la meciurile Mondialului de fotbal, conform The Telegraph.