Dan Petrescu, antrenorul echipei CFR Cluj, se declară împotriva introduceri din acest sezon a regulii impuse de Ministrul Sportului conform căreia cel puţin 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români.

Dan PetrescuFoto: cfr1907.ro

„E imposibil la fotbal! Toate cluburile şi-au făcut planurile, au luat jucători. Ce faci acum? Dai afară fotbaliştii? Ar fi ceva împotriva regulilor. Eu nu pot spune dacă e bine sau nu! Dar nu cred că e normal să fie aplicată din acest sezon. Poate din următorul, ca să ştii ce să faci!

Mie nu-mi plac regulile astea, cu jucătorul U21, cu punctele care se iau. Nu-mi plac pentru că nu au adus nimic în fotbal. Am băgat fotbalişti U21 şi unde am ajuns? Suntem jos. Sunt mulţi jucători U21 care au rămas fără echipe, chiar dacă au jucat meciuri în prima ligă. De ce? Pentru că nu au valoare!

Iar cu punctele înjumătăţite au spus că se face spectacol... Iar acum asta cu mai mulţi români! Păi românul dacă este bun îl bagi şi joacă. Dacă nu e bun, nu joacă...” - Dan Petrescu, într-o conferinţă de presă organizată înaintea Supercupei României.

Joi, Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat că prin ordin de ministru va fi impusă obligativitatea ca 40% din componenţii unei echipe, într-un meci oficial, să fie români. Regula urmează să fie pusă în aplicare chiar cu sezonul 2022-2023, scrie News.ro.

Dan Petrescu: „Şi cu VAR, la penalti tot vor apărea probleme”

Susţinător al introducerii VAR în România, Dan Petrescu are privilegiul de a disputa primul meci din ţara noastră unde va fi utilizată noua tehnologie: finala Supercupei României, de la Arad.

Antrenorul este rezervat în privinţa eficienţei VAR, el declarând în conferinţa de presă organizată înaintea Supercupei României

„Mi-am dat seama că probleme vor apărea. Am constatat că arbitrul decide dacă merge să se uite la fază sau nu, deci tot arbitrul decide. Iar eu citind Gazzetta dello Sport zilnic, văd că în Italia au fost probleme mari, deşi au implementat VAR de mulţi ani.

Cred că nu o să mai fie dubii la ofsaid, pentru că se vede clar, în schimb la penaltiuri or să fie mari probleme. Cred însă, şi sper, să fie mai puţine decât acum. Însă vă pot spune că vor fi multe păreri, nu va fi niciodată ceva sigur. Orice va decide arbitrul, va supăra pe cineva” - Dan Petrescu.