FIFPro, sindicatul internaţional al fotbaliştilor, a emis un avertisment în ceea ce privește jucătorii care vor să se transfere în campionate de fotbal din România, Grecia, Arabia Saudită, Turcia, Algeria, China și Libia.

Meciuri din Liga 1Foto: lpf.ro

Sindicatul recomandă ca fotbaliştii să nu se transfere în ţările respective „din cauza încălcărilor contractuale sistematice şi pe scară largă”.

În România şi în Turcia, există de mai mult timp problema încălcării contractelor de către mai multe cluburi, inclusiv a neplăţii salariilor, notează FIFPro.

„Numărul ridicat de cluburi din România care intră în procedură de insolvenţă continuă să aibă consecinţe severe pentru jucători, împingându-i în proceduri de insolvenţă fără sfârşit, cu şanse infime sau chiar nule de obţinere a unei compensaţii”, a adăugat sindicatul internaţional.

FIFPro vorbește și despre problemele mari din Grecia, acolo unde există cel mai mare număr de jucători care apelează la fondul FIFA pentru fotbaliștii ale căror salarii nu au fost plătite din diferite motive.