Primarul municipiului București, Nicușor Dan, a anunțat că primul sistem VAR (Video Assistant Referee) este montat și pus în funcțiune pe Arena Națională. Primul meci din România cu arbitraj video va avea loc luna aceasta.

Arena NationalaFoto: Federico Pestellini / Panoramic / Bestimage / Profimedia

„Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Energetica Servicii, montează și pune în funcțiune primul sistem VAR (Video Assistant Referee) pe Arena Națională, sistem folosit deja la meciurile de fotbal de pe marile stadioane ale lumii”, a scris luni Nicușor Dan pe Facebook.

Edilul Bucureștiului spune că angajații primăriei lucrează acum la montarea sistemului și că se vor asigura că sistemul va funcționa.

  • „Tehnologia, care va permite elucidarea fazelor controversate sau judecate greșit de către arbitrii meciurilor, e o premieră pe cel mai mare stadion din România.
  • Lucrătorii Companiei Municipale Energetica Servicii asigură montajul tuturor componentelor electronice, cablajul fibrelor optice și al sistemului electric care va face operațional întregul sistem VAR”, a mai precizat primarul municipiului București.

Cel mai probabil sistemul VAR va fi folosit la primul meci din noul sezon, pe data de 17 iulie, dintre FCSB și U Cluj, care se va juca pe Arena Națională de la ora 21.30.

„Tehnologia VAR va fi testată chiar în această lună, în primul meci competițional ce se va desfășura pe Arena Națională, iar mentenanța întregului sistem va fi asigurată de către Compania Municipală Energetica Servicii București, care realizează toate serviciile de întreținere și reparație a tuturor sistemelor de instalații de pe stadion”, a mai spus Nicușor Dan pe Facebook.