​Liga 1 se va numi Superliga începând cu sezonul 2022-2023, au informat oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Liga 1 a devenit Superliga - Programul primei etape din sezonul 2022-2023

Este vorba de un parteneriat cu noul sponsor (Superbet), lucru care a dus la schimbarea denumirii Ligii 1 la fotbal.

Programul primei etape a noului sezon:

Petrolul - FC Voluntari

FC Argeș - UTA Arad

CSU Craiova - Sepsi

FCSB - U Cluj

CFR Cluj - Rapid

Farul - FCU Craiova 1948

Hermannstadt - CS Mioveni

FC Botoșani - Chindia

Noua stagiune va începe pe 15 iulie 2022.

Liga 1 va avea VAR

„Este primul sezon în care VAR-ul va opera la toate meciurile din Liga 1. Avem şi o minge nouă. Sper ca împreună să facem din Superliga cea mai importantă competiţie de fotbal din România, aşa cum este, şi să reuşim să creştem atât audienţele pe stadioane, un obiectiv principal pentru noi, cât şi audienţele din zona tv. Parteneriatul este pe doi ani de zile, suma este 28 de milioane de euro, pe care o plătim noi Ligii pentru drepturile tv şi comerciale” - Orlando Nicoară, directorul general al eAD.

Parteneriatul este între eAD - deţinătorul drepturilor de transmisie şi retransmisie a celei mai valoroase competiţii sportive din România, Liga Profesionistă de Fotbal - structura sportivă a cluburilor din prima ligă şi Superbet, operatorul numărul 1 din industria de betting & gaming în România, relatează News.ro.

După cele 30 de etape din sezonul regulat, primele şase echipe clasate vor intra în play-off (sister tur-retur), iar ultimele zece vor disputa play-out-ul (doar meciuri tur).

Sezonul 2022-2023 va fi întrerupt în intervalul 13 noiembrie - 3 decembrie, perioadă în care se desfăşoară Campionatul Mondial de fotbal din Qatar.