Deși avea opt puncte avans în fruntea clasamentului înainte de finalul sezonului, Al Ittihad, echipă antrenată de Cosmin Contra, a pierdut titlul în Arabia Saudită.

HotNews.roFoto: Hotnews

În ultima etapă, Al Hilal s-a impus cu 2-1 în fața celor de la Al Faysaly, în timp ce Al Ittihad nu a reușit să treacă acasă de Al Batin, echipă care a retrogradat.

Prin urmare, deși au avut un avans considerabil în fruntea ierarhiei, Cosmin Contra și Al Ittihad nu au reușit să obțină titlul în Arabia Saudită.

„Îmi prezint scuzele în fața fanilor pentru pierderea titlului. Au fost alături de noi de-a lungul întregului sezon și ne-au susținut pentru a-și transforma speranțele în realitate. Ceea ce s-a întâmplat în acest sezon reprezintă o lecție de pe urma căreia vom beneficia în sezonul viitor.

Vom încerca să reparăm greșelile și să compensăm pentru pierderea titlului. Am avut ghinion. Am condus clasamentul multă timp, dar am ratat titlul pe ultima sută de metri” - Cosmin Contra, citat de Kooora.

Contra a preluat-o pe Al Ittihad după 4 etape și în primele 19 meciuri cu el pe bancă echipa a înregistrat un singur eșec.

A urmat o serie dezamăgitoare pentru antrenorul român, iar titlul a fost câștigat de rivalii de la Al Hilal.

Al Ittihad nu mai câștigase un titlu de campioană de 13 ani.