Jurgen Klopp și Pep Guardiola au criticat programul încărcat al fotbaliștilor în sezonul recent încheiat, iar Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a replicat că mai puține meciuri înseamnă și mai puțini bani în buzunarul echipelor.

Aleksander CeferinFoto: Andreas SOLARO / AFP / Profimedia

Antrenorii lui Liverpool și Manchester City nu au fost de acord cu programul încărcat al meciurilor de sezonul trecut.

Klopp și Guardiola nu au fost singurii oameni din lumea fotbalului care au criticat programul încărcat. Alți jucători și antrenori au fost de aceeași părere.

Aleksander Ceferin, replică pentru Guardiola și Klopp după ce au criticat programul încărcat al echipelor

Aleksander Ceferin, preșdintele UEFA, susține că este simplu ca oamenii din fotbal să atace UEFA și FIFA fără să înțeleagă că salariile și alte cheltuieli ale echipelor ar fi cu greu susținute dacă programul meciurilor ar fi unul mai lejer.

„Este mereu ușor să ataci FIFA și UEFA, dar lucrurile sunt simple. Dacă joci mai puțin, primești mai puțini bani.

Cei care ar trebui să se plângă sunt muncitorii din fabrici care primesc 1000 de euro pe lună, nu cei cu salarii de zeci de mii de euro.

Nimeni nu este dispus să renunțe la ceva și totuși se doresc mai multe meciuri în unele competiții.

Cluburile au vrut 10 meciuri în faza grupelor din Champions League. Vor avea 8 meciuri, acesta este numărul corect.

Campionatele ar trebui să aibă 18 echipe, dar președinții nu sunt de acord. Trebuie să înțeleagă și că este mult să ai două cupe cum este cazul Angliei" - Aleksander Ceferin pentru Gazzetta dello Sport.

Programul fotbaliștilor în sezonul următor ar putea fi și mai încărcat, în condițiile în care Cupa Mondială din Qatar se va desfășura în luna noiembrie, respectiv decembrie 2022.